تبلیغات
آموزش آشپزی در آشپز بانو

سایت آشپزی و آموزش آشپزی

 

طرز تهیه قیمه خوشمزه غذایی کاملا ایرانی

عطر و بوی قیمه مخصوصا اگه عطر گلاب و زعفرون هم بده یاد آور روزهای دورهمی فامیل تو قدیماست… همچنین روزهای محرم و نذری های خوشمزه ای که اکثرشون قیمه اس. اصلا قیمه ی امام حسین که معروفیت خاصی داره. خلاصه که قیمه برای همه ما ایرونی ها نوستالوژیکه و کمتر کسی پیدا میشه که بگه قیمه دوست ندارم. در این مطلب سعی میکنم طرز تهیه یک قیمه ی جا افتاده و خوش عطر و بو رو براتون قرار بدم.

طرز تهیه قیمه

طرز تهیه قیمه


مواد لازم برای تهیه قیمه

  • لپه نصف لیوان
  • پیاز دو عدد متوسط
  • گوشت گوسفند 300 گرم
  • رب گوجه چهار قاشق غذاخوری سر صاف
  • آب 5 لیوان
  • چوب دارچین دو تکه
  • لیمو عمانی 2 عدد
  • زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
  • گلاب 1 قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی سرخ شده

مراحل تهیه قیمه

خوب چون من از شب قبل تصمیم داشتم که قیمه بار بذارم برای فرداش، از همون موقع لپه ها رو خیس دادم. ولی کلا اگه دو سه ساعت هم لپه رو خیس بدید کافیه. حتی اگه لپه ی مرغوبی تهیه کرده باشین و تازه باشه بدون خیس دادن هم راحت میپزه. گوشت هم که من از تکه های درشت استفاده کردم. شما اگه میخواید مجلسی باشه یا برای نذری تهیه میکتید بهتره گوشت رو قورمه کنید در اصطلاح. ریز و مربع مربع برش بزنید.

خورشت قیمه با گوشت شتر مرغطرز تهیه کامل و مرحله به مرحله خورشت قیمه با گوشت شتر مرغ که بسیار لذیذ و خوشمزه است. این خورش قیمه به روش قیمه با گوشت درست میشه و فقط به جای گوشت گوسفندی از شترمرغ استفاده شده.... 
ادامه مطلب
ارائه شده توسط 

برای شروع پیاز رو نگینی خرد میکنیم و در مقداری روغن تفت میدیم. کمی که نرم شد و حالت شیشه ای پیدا کرد گوشت رو با مقداری فلفل سیاه به پیاز ها اضافه میکنیم و باز تفت میدیم.

تفت دادن پیاز و گوشت

تفت دادن پیاز و گوشت

اگه از میزان پخت لپه تون مطمئن هستین میتونید با همون گوشت تفتش بدید. اگر نه، بهتره جداگونه با کمی پیاز تفت بدید و جدا بپزیدش.

لپه ها رو هم تفت میدیم

لپه ها رو هم تفت میدیم

5 لیوان آب رو اضافه میکنیم و چوب دارچین ها رو هم میندازیم توش و در ظرف رو میذاریم تا گوشت و لپه بپزه. من توی زودپز پختمشون که کمتر زمان برد. ولی روی شعله ی متوسط و در قابلمه معمولی حدود 2 ساعت حداقل برای پخت زمان لازم هست.

آب اضافه میکنیم و چوب دارچین می اندازیم

آب اضافه میکنیم و چوب دارچین می اندازیم

بعد از اینکه از پخت کامل گوشت و لپه مطمئن شدید، رب رو در مقداری روغن تفت بدید و به خورشت اضافه کنید.

رب گوجه رو تفت میدیم

رب گوجه رو تفت میدیم

در همین مرحله که رب رو اضافه میکنیم، نمک رو هم به همراه لیمو عمانی اضافه میکنیم.

اضافه کردن رب و لیمو عمانی و نمک

اضافه کردن رب و لیمو عمانی و نمک

بعد از حدود نیم ساعت تا 45دقیقه که لیمو عمانی ها هم نرم شدن، زعفرون و گلاب رو هم اضافه میکنیم. کمی هم ترشیش رو تست میکنیم و اگه کم ترش بود، کمی آبلیمو اضافه میکنیم. بعد از حدود یک ربع خورشت کاملا جا افتاده و آماده اس.

قیمه جا افتاده

قیمه جا افتاده

نکات مربوط به طعم قیمه و له نشدن لپه و جا افتادن خورشت

  • تفت دادن لپه ها باعث میشه که موقع پخت لپه های خورشت وا نره و همچنین توی خورشت پخش بشن و در واقع آب و دون خورشت جدا نشه.
  • روی حرارت ملایم و آروم آروم این خورشت رو طبخ کنید که آبش خشک نشه. اگه عادت دارید با حرارت بالا کار کنید یه لیوان آب بیشتر بریزید.
  • لیمو عمانی روغن خورشت رو میکشه و ممکنه اگه زیاد توی خورشت بمونه تلخش کنه. برای جلوگیری از این مسئله میتونید از پرک لیمو عمانی استفاده کنید که خیلی بهتره.
  • گلاب و زعفرون طعم عالی به قیمه میده پس پیشنهاد میکنم یک بار امتحان کنید.
  • یکی از نکته های خوشمزه تر شدن قیمه اینه که علاوه بر پیازی که ابتدای کار تفت دادیم با گوشت، مقداری پیاز داغی که کاملا قهوه ای شده و طعم پیاز داغ روی آش رو میده به قیمه اضافه کنید (البته با برش های کوچیکتر در حد همون نگینی یا حتی رنده شده) طعم پیاز داغ قیمه رو خیلی خوشمزه تر میکنه.
  • در آخر هم با سیب زمینی سرخ کرده تزیین کنید
قیمه

قیمه



برچسب ها : آشپزی , آموزش آشپزی , پخت قیمه , آموزش پخت قیمه , قیمه ایرانی , خورشت قیمه , آموزش پخت خورشت قیمه ,
تاریخ: 02:29 ب.ظ - پنجشنبه 26 مهر 1397 | نویسنده: |


 

» آموزش پخت قیمه ( پنجشنبه 26 مهر 1397 )
» آموزش طرز تهیه سوسیس بندری ( چهارشنبه 21 شهریور 1397 )
» ته چین مرغ ( چهارشنبه 26 بهمن 1390 )
» ماکارونی سرد با پنیر ( دوشنبه 17 بهمن 1390 )
» ماکارونی با گوشت و سس مخصوص ( دوشنبه 17 بهمن 1390 )
» فتوجینی با سس راتاتویی ( دوشنبه 17 بهمن 1390 )
» ساندویج رست بیف ( دوشنبه 17 بهمن 1390 )
» طرز تهیه كوكوی مرغ و سبزیجات ( سه شنبه 4 بهمن 1390 )
» ســالاد پـــانزانلا ( سه شنبه 4 بهمن 1390 )
» سالاد برنج فرانسوی ( سه شنبه 4 بهمن 1390 )
» سالاد مراكشی ( سه شنبه 4 بهمن 1390 )
» اسپاگتی با سس مارنیارا ( سه شنبه 4 بهمن 1390 )
» اسپاگتی میلانو ( سه شنبه 4 بهمن 1390 )
» اسپاگتی به روش مکزیکی ( سه شنبه 4 بهمن 1390 )
» سالاد فرانسوی ( سه شنبه 4 بهمن 1390 )

 


سایت آموزش آشپزی و دسر در ایران
ایجاد کننده وبلاگ :

  • کل بازدید ها :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل مطالب :
  • آخرین بروز رسانی :